Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

tsn.ua

Четвер, 19 лютого 2015, 12:49

Заборгованість із зарплати на Львівщині скоротилась на 4 млн. грн.

Станом на 12 лютого загальна суму зарплатного боргу в області становить 88, 6 млн. грн., що на 4,1 млн. грн. менше, ніж у попередньому місяці.

Учора, 18 лютого, відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати зарплати. Комісія відзначила позитивну динаміку з погашення боргу перед працівниками на ТзОВ Дослідно-механічний завод "Карпати": скоротилася з 1,1 млн. грн. до 0,55 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Також на засіданні обговорили питання щодо державного підприємства «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут». За словами директора підприємства Ігоря Огородника, після отримання фінансової допомоги від “Укроборонпрому” у розмірі 11 млн. грн., підприємство зменшило заборгованість до 1,3 млн. грн.

Члени комісії заслухали й керівників проблемних підприємств, серед яких ВАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» та ПАТ „Дрогобицький завод автомобільних кранів”.

Як доповів заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Іван Сорока, працівникам ВАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» виплачено у грудні 2014 року 1,2 млн. грн. і 600 тис грн. у січні 2015 року. Проте загальна сума боргу збільшилась з 4,6 млн. грн. до 5,7 млн. грн. за рахунок нарахування дві третіх коштів від місячної виплати працівникам за простій підприємства не з їх вини.

Заступник голови ОДА Володимир Харчук попросив представника Жидачівського целюлозно-паперового комбінату подати до департаменту економіки ЛОДА план відновлення виробництва. Також він зазначив, що найближчим часом очікується рішення Кабміну щодо Дрогобицького заводу автомобільних кранів.

Станом на 1 лютого 2015 року своєчасно не виплачується заробітна плата на 123 підприємствах, установах та організаціях. Порівняно з січнем 2015 року кількість підприємств зменшилась на 12 одиниць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.