Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівські маршрутки

www.varianty.net

П'ятниця, 27 лютого 2015, 14:39

Вартість проїзду у громадському транспорті може сягнути 8 грн.

Львівські маршрутки

На Львівщині перевізники скасували близько 200 рейсів та встановили нові ціни на проїзд.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

Львівські перевізники звернулися сьогодні до мера Львова Андрія Садового з проханням дозволити провести 3 березня у міськраді громадські слухання з приводу підвищення ціни за проїзд у громадському транспорті та впорядкування перевезення пільговиків.

Перевізники пропонують терміново підняти без будь-яких громадських слухань вартість проїзду щонайменше до 5 грн. та обмежити безплатне перевезення пільговиків (з 10.00 год. до 16.00 год.)

За словами керівника ТзОВ «Міра і К» Миколи Шкурган вже після зростання вартості палива від 14,5 грн. транспортні підприємства перетворилися на збиткові, а при ціні 26,5 грн. більшість маршрутів заробляють тільки на паливо, а працюють у збиток – саме такі маршрути будуть зупинені.

Зараз ціни на паливо варіюються на рівні 21-27 грн./л.

Вартість проїзду одного пасажира, за підрахунками львівських перевізників, має становити від 6 до 9 грн. Таке коливання зумовлене різними розцінками на різних автотранспортних підприємствах. 

«Тариф 3 грн. розраховувався за вартості пального 11,7 грн. Процедура погодження настільки інертна і затяжна, що коли на виконкомі винесли розгляд питання погодження цього тарифу, то вартість палива уже була 14.5 грн.», - розповідає Микола Шкурган.

Деякі львівські перевізники уже сьогодні відмовляють пільговикам та піднімають вартість проїзду.

Нагадаємо, учора Асоціація перевізників Львівщини розповсюдила звернення, в якому повідомила, що буде добиватися перегляду чинних тарифів та впорядкування перевезення пільговиків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.