Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

lvug.com.ua

Четвер, 5 березня 2015, 11:36

Сьогодні з львівськими гірниками повинні розрахуватися

Львіввугілля

Уже 4 день львівські гірники продовжують акцію протесту та збираються на Вічевій площі Червонограда. 

Про це повідомляє прес-служба ДП «Львіввугілля».

Голова Львівської територіальної ради Укрвуглепрофспілки Олег Турчин зачитав пікетувальникам лист-звернення до перших осіб держави, надіслане учора та повідомив, що ввечері мав телефонну розмову з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою, інформував про кризову ситуацію президента України та запевнив, що 5 березня повинні надійти гроші для розрахунку з шахтарями ДП «Львіввугілля» по зарплаті.

Технічний директор-перший заступник генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов зазначив, що сьогодні він з групою спеціалістів побуває на кількох шахтах, щоб на місці оперативно вирішити внутрішні проблеми вугільних підприємств, про які повідомляли шахтарі під час мітингів.

Учасники акції протесту перебуватимуть на площі до 14.00 год, а завтра з 9.00 год продовжать мирний мітинг. Нагадаємо, 2 березня шахтарі перекрили дорогу Львів-Ковель.

Нагадаємо, Олег Синютка підписав звернення до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. У ньому йдеться про напружену ситуацію, яка склалась на ДП «Львіввугілля» із заборгованістю виплат зарплати працівникам підприємства, яка становить 140 млн. грн. та наголошується, що основною причиною боргу є невиплата коштів ДП «Вугілля України» за отримане вугілля у сумі 158,9 млн.грн.

Синютка просить втрутитись керівництво Міністерства та виділити кошти Львіввугіллю за відвантажене вугілля, що дозволить львівському підприємству погасити зарплатні борги і розрахуватись із кредиторами. Як наголосив керівник ОДА, важливо також призначити на посаду керівника ДП «Львіввугілля» людину, котра матиме підтримку у трудових колективах та довіру шахтарів.

Наразі виплати заробітної плати львівським гірникам контролюватиме прокуратура області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.