Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ініціатива «Реанімаційний пакет реформ»

vybory.lg.ua

Вівторок, 10 березня 2015, 15:13

Пропозиції децентралізації: повіт замість району

Ініціатива «Реанімаційний пакет реформ»

Основні пропозиції щодо децентралізації влади - реформування держадміністрацій та зміна адміністративно-територіального устрою України.

Про це повідомляє УНІАН.

Експерти ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» озвучили пропозиції щодо децентралізації влади в Україні.

«Фактично місцева державна адміністрація ділиться на дві частини. Одна, яка відповідає за виконання районного, обласного бюджету, вона переходить у виконкоми. Друга частина – це державна структура, яка має дві функції: контроль за законністю актів органів місцевого самоврядування і координація діяльності територіальних органів виконавчої влади», - повідомив директор Інституту розвитку територій, експерт РПР з питань децентралізації Юрій Ганущак.

За його словами, людина, яка представляє державу у регіоні, є підпорядкованою або перебуває у номенклатурі уряду, а не президента України.

«Ми взяли за основу французький варіант: коли представника держави призначає президент з подачі уряду в порядку, визначеному закону. В законі достатньо складний порядок, який дозволяє потрапити на цю посаду тільки фахівцям, тому ще це фактично єдина людина на території, якій повністю довіряє держава. Вона здійснює менеджмент від імені держави», - зазначив Ганущак.

Щодо адміністративно-територіального устрою України, то пропонується введення нових термінів: волость - базовий рівень (замість громади); другий рівень – повіт (замість району), третій рівень – область.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.