Варіанти,  11 березня 2015

Погулянка пам'яті

Погулянка

На хвилях успіху відеолистів з Рясного та Сихова Варіанти продовжують пошуки топових відео з інших районів Львова.

Після блукання ютубівськими сторінками можна собі подумати, що саме Погулянка є культурною столицею Львова та України.

На Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини "Погулянка" та Народному музичному театрі-студії "Погулянка" тримається уся культурна спадщина Львова та Галичини і, можливо, й усе його майбуття, бо ж має з такої кількості людських зусиль народитись що виняткове та важливе.

Ютубівські відео Погулянки – це переважно джерело народної пам'яті у всій своїй автентичній наївності та безмежній щирості вкраїнської душі.

Поміж мандрівних приколів, святкування Івана Купала та велосипедних перегонів ярами Погулянка несподівано стала осередком концентрації місцевої ідентичності та центром її передання наступним поколінням.

Погулянка стала ковчегом галицьких заповітів поміж Личаківським цвинтарем та модними новобудовами, прогулянкою між життям та смертю.

Картографія довгої дороги до церкви Матері Божої неустанної Помочі під канонічні звуки "Highway to Hell".



Harlem Shake від львівських пластунів.



Велосипедні перегони погулянковим парком.



Психоделія Івана Купала на Погулянці.



Львівські дітки на варті гонорових звичаїв та традицій місцевих панянок.



Хореографічна композиція "Піднімайся з колін рідна земле, дух свободи виборюй в диму" демонструє усю міць та крицю невмирущої душі місцевого населення. Маленька бімба з Погулянки.



Хітовий "Зірковий десант" у стилі верхувенського фільму іде валити з бластерів усіляку нечисть, оскільки вкраїнську пісню благословив сам Господь. Текст треку обганяє багато дорослих прикладів пісенної творчості на тему війниз Росією.

Автоматні перестрілки та гранатні вибухи СВІМу на Погулянці за чотири роки до війни.



Зірка місцевої сцени Назар Савко фанерно оспівує омріяні бакси у місцевому та народному театрі-студії (особлива увага на його вокалізи).



Загомоніла дискотека (тата й мами) Ігора Білозіра на Погулянці у модерному аранжуванні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.