Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пільговий проїзд

gazeta.lviv.ua

Понеділок, 16 березня 2015, 14:46

Прокуратура вважає рішення влади Львова щодо обмеження часу пільгового проїзду незаконним

пільговий проїзд

Прокуратура оскаржила рішення виконкому Львівської міської ради, яким обмежено конституційні права пільгових категорій громадян на проїзд у міському автотранспорті.

Про це повідомила прес-служба пркоуратури у Львівській області. 

Йдеться про рішення №115 «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті», прийняте виконавчим комітетом Львівської міської ради 10 березня 2015 року.

З огляду на те, що рішення виконкому прийнято з порушенням вимог ч.2 ст.19 Конституції України та обмежує права громадян, прокуратурою м. Львова 13 березня поточного року до Львівського окружного адміністративного суду заявлено позов про визнання вищевказаного рішення ЛМР протиправним та його скасування, - сказано у повідомленні. 

Зазначеним рішенням встановлено обмеження дії посвідчень на безоплатний проїзд пільговим категоріям громадян міським автомобільним транспортом, відтак скористатись своїм конституційним правом на такий проїзд вони можуть лише з 10.00 до 16.00.години.

Нагадаємо, 10 березня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті». Відтак з 11 березня пільговим посвідченням у маршрутках можна користуватися лише з 10:00 до 16:00 год.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.