Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Степан Ярмус

vgolos.com.ua

Середа, 18 березня 2015, 16:05

Юристи вимагають відставки Степана Ярмуса

Степан Ярмус

Юристи вимагають відставки начальника ГУ Держземагентсва у Львівській області Степана Ярмуса, вважаючи, що він користується своїм службовим становищем.

Сьогодні, 18 березня, у Львові відбулась прес-конференція під гаслом "Люстрація, Степан Ярмус – на вихід...", на якій юристи Андрій Петришин та Ольга Данчук вимагали відставки Степана Ярмуса та закликали громаду підтримати їх у цьому питанні.

На їх думку, Степан Ярмус, протягом усієї своєї діяльності, мав змогу розпоряджатися суспільними землями і певні його дії вказують на те, що він зловживав владою та службовим становищем.

Вони вважають, що приклади незаконного розпорядження землями не є поодинокими, так, наприклад, у серпні 2013 року близько 600 мешканців Годовицько-Басівської сільської ради звернулися до Держземагентства області із клопотаннями про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, загальною площею близько 168 га, для ведення Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Львівщини.

Однак пізніше громада довідалася, що Держземагентство видало накази про затвердження проектів землеустрою іншим особам, які не проживають на території сільської ради та які звернулися до земельного управління на два місяці пізніше. 

Також вони повідомили, що згідно розпорядчих актів Кабміну України щодо першочергового виділення землі учасникам АТО за наказами Головного управління Дерземагентсва України у Львівській області була видана певна кількість таких наказів. 

" 28 грудня, минулого року, під часу Майдану, коли люди стояли на морозі, Степан Ярмус підписував накази щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО, котрі не являлися ними, адже юридично це не було підтверджено", – зазначив Андрій Петришин

Андрій Петришин та Ольга Данчук на голошують на тому, що відповідно до статті 38 Конституції України, громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами, і саме тому закликають громадян надати свої скарги щодо неправомірним дій Степана Ярмуса, аби зняти його з посади.

"Ми відводимо 30 днів на те, щоб громадяни подали свої скарги на Степана Ярмуса. Також біля пам`ятника Шевченку або біля Оперного театру ми будемо збирати підписи, аби вирішити, чи заслуговує Ярмус й надалі обіймати свою посаду", – зазначив Андрій Петришин

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.