Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ліки

vbusk.com

Четвер, 19 березня 2015, 10:03

Ліки від туберкульозу можуть подешевшати

Ліки

Кабмін прийняв постанову, що спрощує реєстрацію медпрепаратів, серед яких ліки для боротьби з ВІЛ-інфекцією і туберкульозом.

Про це повідомила УНІАН.

За словами міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, МОЗ підготувало низку постанов, що дає змогу закуповувати ліки за спрощеними схемами.

«Буде ліквідовано 5-річну перереєстрацію лікарських препаратів, зареєстрованих у країнах Євросоюзу, Австралії, Америці. Ми спрощуємо систему реєстрації. Це була ініціатива фармбізнесу і ми пішли назустріч», - сказав Квіташвілі.

Він також зазначив, що в МОЗ вирішили відійти від цінорегулювання.

«Ми запровадимо нову систему - більш гнучку і більш ліберальну, яка дасть можливість закуповувати медичним установам необхідні ліки за спрощеними схемами», - зазначив міністр.

Нагадаємо, у минулому році МОЗ запропонувало Кабміну спростити процедуру державної реєстрації лікарських засобів, зареєстрованих у Євросоюзі. Міністерство запропонувало ввести спрощений порядок проведення експертизи реєстраційних матеріалів під час проведення державної реєстрації оригінальних ліків, зареєстрованих Європейським агентством з лікарських засобів.

Також МОЗ пропонувало ввести спрощений порядок держреєстрації лікарських засобів, призначених виключно для лікування туберкульозу, ВІЛ/СНІД, вірусних гепатитів, онкологічних та рідкісних захворювань, зареєстрованих компетентним органом США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади або Європейського Союзу.

У міністерстві вважають, що прийняття проекту постанови дозволить збільшити кількість оригінальних ліків, зареєстрованих у Євросоюзі, зменшить кількість заявок на державну перереєстрацію лікарських засобів, а також покращить забезпечення лікувально-профілактичних закладів лікарськими засобами, у тому числі для лікування туберкульозу, ВІЛ/СНІД, вірусних гепатитів, онкологічних і рідкісних захворювань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.