Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нові тарифи на проїзд у Львові

Понеділок, 23 березня 2015, 17:45

Обмеження пільгового проїзду наразі не скасують

нові тарифи на проїзд у Львові

У Львові створять робочу групу з питань обмеження перевезень пільговиків та встановлення нових тарифів на проїзд.  

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету міськради щодо обмеження перевезення пільгових категорій громадян у міських автобусних маршрутах було вирішено створити робочу групу.

До неї повинні увійти представники громадськості, перевізників, пільговиків та підприємців. За тиждень вона має представити членам виконкому та громаді міста свої пропозиції.

Наразі обмеження пільгового проїзду не скасували.

"З 1 червня у державі скасується поняття "пільговий проїзд". Щоб якимось чином вийти зі ситуації і відтермінувати процес підняття тарифів, було прийнято рішення про обмеження проїзду пільговиків у Львові з 10.00 год до 16.00 год. Це дало можливість втримати ціну 3 грн на проїзд в автобусах", – повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як зазначив директор ТзОВ "Міра і К" Микола Шкурган, обмеження пільгового проїзду у автотранспорті дало змогу транспортним підприємствам не зупинитися.

«З часу затвердження тарифу на проїзд вартість пального зросла вдвічі, запасні частини, які впливають на безпеку руху, зросли у ціні втричі, вартість автошин зросла – з 1,5 тис. грн до 4 тис. грн. Рішення виконкому дало змогу нам проіснувати до сьогоднішнього дня. Треба це рішення залишити, щоб транспортна галузь не зійшла нанівець», – зазначив Микола Шкурган.

"Коли паливо досягло піку своєї ціни – 27-28 грн, то на маршрути не виходило більше 200 автобусів.  ЛК АТП-1 змушене було розірвати угоди з двома перевізниками, які обслуговували маршрути №2А та №5А. Сьогодні з запланованих автобусів, які мають курсувати містом, не працює тільки два маршрути – №2А та №5А. Єдине, що після 21:00 год. автобусів виходить менше, але вони виходять", – повідомляє начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир.

На думку голови Асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, не слід скасовувати рішення виконкому, але, разом з тим, необхідно розпочати процедуру перегляду тарифів на проїзд у міському автотранспорті.

Нагадаємо, сьогодні з 11 березня міськрада скоротила час проїзду пільговиків з 10:00 до 16:00 год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.