Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Субсидії

firtka.if.ua

Вівторок, 24 березня 2015, 16:16

Відтепер кожний зможе отримати субсидії

Субсидії

З 1 травня кожна сім’я зможе отримати субсидії на житлово-комунальні послуги, відштовхуючись від рівня доходів.

Про це повідомила під час прес-конференції "Спрощений механізм надання житлових субсидій" заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець.

За її словами, субсидії будуть надаватися на 12 місяців.

Починаючи з квітня, всі сім'ї отримають заяви від енергопостачальних організацій. Для того, щоб отритмати субсидії, їх потрібно заповнити та занести у відділи соціального захисту. Дата, яка стоятиме на заяві – вважатиметься датою призначення субсидії.

До заяви також має бути підкріплена декларація про доходи родини, наявність авто або іншого житлового приміщення не буде впливати на розмір субсидії.

Заповнені декларації будуть надходити до Державної фіскальної служби та ретельно перевірятися.

"Якщо з’ясовується, що людина не все написала у заяві, то, у такому випадку, накладається штраф у вигляді повернення нарахованої субсидії у подвійному розмірі. Декларуються доходи всіх членів родини, які зареєстровані на певній житловій площі. Це заробітні плати, пенсії, соціальні допомоги, стипендії, а також всі інші надходження. Єдине, що не декларується, – одноразова виплата, але з числа тих, які мають неперіодичний характер. Тобто ті, які не оподатковуються", - зазначила Оксана Яковець.

За її словами, дохід вираховується окремо для кожної сім’ї. Родина може сплачувати і 4% від загальної суми нарахування, і 24% у залежності від того, який дохід на члена родину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.