Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу

Четвер, 26 березня 2015, 15:12

Хворі на туберкульоз можуть залишитися без медичної допомоги

Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу

Сьогодні, 26 березня, працівники обласної лікарні позалегеневого туберкульозу пікетували Львівську ОДА.

Працівники працівники обласної лікарні позалегеневого туберкульозу б'ють на спалах, через реорганізацію медичного закладу, через яку працівники лікані можуть алишитися без роботи, а хворі пацієнти – без належного лікування.

"У 2013 році Богатирьова прийняла закон про уплотнення туберкульозних лікарень. Така лікарня як наша, взагалі по Львівській області, а може і в цілій Україні є одна. Лікарня позалегеневого туберкульозу.  Зараз нас закривають і роблять реорганізацію. У нас з'єднують дитячий туберкульоз, той що в нас, плюс туберкульозні диспансери, все з'єднують у нас, людей скорочують та звільняють, нікому нічого не пояснюючи. А тут статистика б'є на сполох, що Україна по туберкульозу займає перші місця в Східній Європі" – коментує ситуацію молодша медсестра Леся Кіт.

Водночас, голова департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка, який вийшов до пікетуючих, запевнив працівників лікарні і журналістів, що жодних звільнень не планується.

А те, що відбувається наразі – просто скорочення ліжок у лікарні та переведення частини хворих на амбулаторне лікування, адже на меті – ефективна праця лікарів та медсестер, скорочення може торкнутися іншого персоналу, наприклад водіїв.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.