Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський суд

mistaua.com

Четвер, 16 квітня 2015, 17:08

16 суддям з Львівщині хочуть надати пожиттєвий статус

Львівський суд

На розгляд Верховної Ради надійшов перелік суддів, яким планується надати пожиттєвий статус.

Про це повідомив нардеп зі Львівщини Андрій Антонищак на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Якщо раніше профільний комітет міг викликати кожного з суддів на співбесіду, то тепер це не передбачено. Знаючи рівень корумпованості серед суддівського корпусу та ступінь довіри серед львів’ян, я вніс пропозицію про виключення львівських суддів із переліку», - зазначив Андрій Антонищак.

За його словами, протягом двох тижнів депутати з Львівщини збиратимуть відгуки львівських суддів.

«До кого претензій не буде – підтримаємо. А по тим, до кого будуть, звертатимемося до Вищої ради юститіції з проханням надати оцінку фаховості даним суддям. Лише після цієї процедури можливе голосування за прижиттєвий статус», - повідомив  Андрій Антонищак.

У переліку на отримання по життєвого статусу судді фігурують шестеро суддів Львівського окружного адміністративного суду – Роксолана Качур, Олександр Коморний, Володимир Кравчук, Олена Крутько, Зоряна Лунь і Наталія Мричко.

Також на відповідний статус претендують Ганна Шендрікова (Буський районний суд), Руслана Курус і Зоряна Павлів (обоє – Дрогобицький районний суд), Сергій Джамала (Мостиський райсуд), Микола Кіпчарський (Пустомитівський райсуд), Лідія Фарина (Сокальський райсуд), Богдана Гедз (Залізничний райсуд), Олена Тімченко (Сихівський райсуд), Володимир Мармаша Назар Стрепка (обоє – Личаківський райсуд). 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.