Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

7dniv.info

Вівторок, 21 квітня 2015, 12:57

Верховна рада визнала Росію агресором

Верховна Рада

Нардепи визнали агресію Росії проти України та затвердили 20 квітня – початком її втручання та збройного нападу на Україну.

Сьогодні, 21 квітня, на засіданні Верховної ради, депутати прийняли постанову №2332 «Про Заяву Верховної Ради України «Про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків».

Серед ініціаторів постанови були нардепи з Львівщини: Березюк О.Р. (Самопоміч) та Гопко Г.М. (Самопоміч).

У постанові йдеться, що збройна агресія РФ проти України розпочалась 20 лютого 2014 року, коли всупереч її міжнародно-правовим зобов’язанням були зафіксовані перші випадки порушення збройними силами РФ порядку перетину державного кордону України в районі Керченської протоки та використання підрозділів збройних сил РФ, розташованих у Криму відповідно до угоди між Україною і Росією про статус та умови перебування на території України Чорноморського флоту РФ від 28 травня 1997 року, для блокування українських військових частин.

Депутати визнали, що на початковій стадії агресії особовий склад окремих російських збройних формувань не мав розпізнавальних знаків.

«В разі відмови Російської Федерації від припинення збройної агресії проти України Верховна Рада України закликає міжнародне співтовариство до посилення санкцій щодо Російської Федерації як держави-агресора та прискорення надання Україні розширеної фінансової допомоги та постачання зброї, виходячи з того, що протидіючи російській збройній агресії, Україна стала на захист об’єднаної демократичної Європи та всього вільного світу», - йдеться у постанові.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.