Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вода

vremechko.org

Вівторок, 21 квітня 2015, 14:15

Борислав та Східниця знову без води

вода

Сьогодні на насосній станції Бориславводоканалу зламався останній електродвигун – Борислав та Східниця без води.

Про це повідомила прес-служба Бориславської міської ради.

21 квітня на насосній станції «Рибник» КП «Бориславводоканал» під час роботи вийшов з ладу останній резервний електродвигун.

До цього, 8 квітня на насосній станції під час запуску вийшов з ладу електродвигун продуктивністю 900 куб м/год. Внаслідок цього для накачування води був задіяний резервний насос продуктивністю 550 куб м/год, який сьогодні і зламався.

«Обладнання для насосної станції «Рибник» є унікальним. Воно випускалось у несерійному виробництві, тому ремонт таких насосів є індивідуальним та дорогим», - повідомив начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва Бориславської міської ради Олег Левицький.

За його словами насос, котрий вийшов з ладу 8 квітня був відтранспортований до міста Львова на ПМК №14. Ремонт цього насосу буде коштувати для міста 89,56 тис. грн.

«Зараз інтенсивно тривають перемовини з підприємством-ремонтником попереднього насосу, але ремонт потребує часу. Представники ПМК № 14 пообіцяли місту максимально стиснути термін ремонтних робіт, проте він триватиме ще не менше двох тижнів», - розповів секретар міської ради, в.о. міського голови Ігор Яворський. .

Наразі місцева влада консультується щодо закупівлі нового насосу, який буде коштувати понад 1,5 млн. грн. Поки що розробляється графік підвозу води.

Нагадаємо, у березні-квітні мешканцям Бориславу та Східниці уже відключали воду через заборгованість місцевого водоканалу перед ПАТ «Львівобленерго».

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.