Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів-Краковець

Середа, 22 квітня 2015, 14:34

Стартував пошук інвесторів на будівництво траси Львів-Краковець

Львів-Краковець

Укравтодор розпочав пошук інвестора будівництва та експлуатації першої концесійної дороги Львів-Краковець.

Про це повідомила прес-служба Укравтодору.

Державне агентство автомобільних доріг України розпочало пошук потенційних інвесторів для реалізації першого в Україні концесійного проекту – будівництва, подальшої експлуатації та утримання нової автомобільної дороги Львів-Краковець.

Довжина траси становитиме 84,4 км, а термін дії концесії – до 49 років.

Відсьогодні до 15 травня компанії, які бажають виступити інвестором проекту, повинні надіслати до Відділу міжнародного співробітництва та інвестицій Укравтодору листи про намір взяти участь у проекті.

Як наголошують у Укравтодорі, листи не передбачають для компаній жодних зобов’язань і складаються у довільній формі, саме тому компанії можуть доповнити їх інформацією або презентаційними матеріалами про вже реалізовані проекти.

Нагадаємо, нова концесійна дорога проходитиме за напрямком Львів-Краковець та сполучатиме пункт пропуску «Корчова-Краковець» із Львовом в об’їзд населених пунктів Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

Очікується, що концесійний конкурс розпочнеться у травні 2015 року. У випадку успішності концесійного конкурсу та визначення юридичної особи-переможця, такий переможець повинен буде здійснити належне фінансове закриття за проектом у 2016 році.

Кабмін погодив оголошення тендеру на будівництво першої платної дороги Львів-Краковець у квітні цього року.

За попередніми підрахунками, вартість проїзду першою платною дорогою Львів-Краковець може становити 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.