Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гроші

ykrnews.com

Середа, 22 квітня 2015, 16:52

Наприкінці травня Україна отримає другий транш від МВФ

гроші

Другий транш Міжнародного валютного фонду, який може надійти в кінці травня, становитиме близько 1,63 млрд дол.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Місія МВФ з першого перегляду програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україна може отримати другий транш програми SDR 1,182 млрд (близько 1,63 млрд дол.) прибуде в Україну наприкінці травня.

"Ми виконали всі наші попередні зобов'язання й виконуємо всі поточні зобов'язання за нашою програмою", - сказала міністр фінансів Наталія Яресько.

Наталія Яресько наголосила, що необхідно виконати ще низку додаткових заходів і реформ, зокрема, домовитися з приватними зовнішніми кредиторами України про реструктуризацію боргу.

"Очікуємо домовленостей із кредиторами, очікуємо конструктивного підходу, що кредитори підуть на співпрацю з нами", - зазначила Наталія Яресько.

Чотирирічна програма розширеного фінансування EFF загальним обсягом SDR 12,348 млрд (17,516 млрд дол.) передбачає виділення Міжнародним валютним фондом Україні в 2015 році після першого транша в 5 млрд дол. ще трьох траншів по SDR1,182 млрд (близько 1,63 млрд дол.

У наступні три роки планується виділяти по чотири транші щороку розміром SDR 437, 975 млн (близько 620-630 млн дол).

Нагадаємо, перший транш від МВФ Україна отримала у березні цього року. Загальний розмір програми допомоги Україні з боку МВФ становить близько 17,5 млрд дол. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.