Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

декомунізація у ДПСУ

Четвер, 23 квітня 2015, 14:04

У Держприкордонслужбі розпочалася своя "декомунізація"

декомунізація у ДПСУ

У відділах Держприкордонслужби на території Львівської області розпочали ліквідовувати атрибути, пов’язані з радянським періодом.

Про це Варіанти повідомили кілька незалежних одне від одного джерел. 

Зокрема, знімають стенди з історії цієї структури, на яких містяться зображення радянських зірок та відповідних написів.

Така "декомунізація", як стало відомо, відбувається навіть у музеях, які розташовані на територіях відділів ДПСУ.

У прес-службі Львівського загону ДПСУ цю інформацію підтвердили і повідомили, що це відбувається відповідно до розпорядження Адміністрації Державної прикордонної служби України та законів України, які засуджують комуністичну та іншу ідеологію.

Однак номер і дати видачі розпорядження там не назвали, пославшись на те, що воно – "для внутрішнього користування".

Також у прес-службі не уточнили чи мали на увазі так званий "декомунізаційний пакет" законів, який Верховна Рада прийняла 9 квітня.

"Справді, є розпорядження, відповідно до якого демонтуються всі ознаки тоталітарного режиму, комунізму і згадки про Радянський Союз", – прокоментував начальник прес-служби Західного регіонального управління ДПСУ Володимир Шеремета.

Зокрема, за його словами, мова йде про ліквідацію зовнішніх радянських та комуністичних атрибутів: зірок, серпів та молотів, на місце яких встановлюється українська символіка.

Водночас про ліквідацію пам’ятників Героям Радянського Союзу, які захищали міста від нападів нацистських військ, мова не йде.

Разом з тим, у прес-службі Львівського загону повідомили, що наразі відбувається робота з виготовлення і встановлення стендів на територіях відділів ДПСУ, присвячених прикордонникам-учасникам АТО.

Нагадаємо, екс-мер Рави-руської Ірина Верещук повідомила, що у одному із прикордонних загонів демонтується не лише радянська символика, але й пам'ятники. 

Верховна рада 9 квітня ухвалила пакет декомунізаційних законів. Зараз вони знаходяться на розгляді у президента Порошенка і вступлять в дію лише після того, як він їх підпише. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.