Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Місцевий розвиток, орієнтований на громаду

П'ятниця, 24 квітня 2015, 17:47

У школі Самбірського району запровадили енергозберігаючі технології

Місцевий розвиток, орієнтований на громаду

ЄС та ООН надають допомогу українським селам – у навчальному закладі Самбірського району реконструювали систему опалення та замінили старі вікна.

Сьогодні, 24 квітня, у селі Луки Самбірського району, відбувся медіа-день у рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ), який належить Європейському Союзу та Програмі розвитку ООН у партнерстві з місцевою владою Львова.

У Самбірському районі були реалізовані проекти по енергозберігаючим та інноваційним енергоефективним заходам у навчально-виховному комплексі села Луки. 

У навчальному закладі було реконструйовано систему опалення з встановленням конденсанційних котлів та замінені старі вікна.

Директор Луківського НВК Ольга Возняк повідомила, що головною проблемою з якою зіткнулися при впровадженні проектів – складність оформлення документів.

Проект МРГ працює в усіх областях України з 2008 року та поділяється на три фази: 2008-2010рр., 2010-2014рр. та 2014-2017рр. 

За результатами другої фази було реалізовано 1326 проектів, загальна вартість яких становила 239 млн. грн.

Наразі триває третя фаза проекту, яка спрямована на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров'я, охорона навколишнього серидовища, водопостачання спільно з розвитком малого аграрного бізнесу. на неї передбачено 23,8 млн. євро.

Основна мета програми – розвиток місцевих громад та влади, застосовуючи при цьому підхід місцевого розвитку, підвищення енергоефективності шляхом ефективного використання енергоресурсів та сприяння змінам в сфері місцевої децентралізації і місцевої демократії.

«Ми допомагаємо громадам, які найбільше цього потребують», – зазначив координатор проекту МРГ Ігор Назар.

Загалом, МРГ підвищила рівень життя 2,6 млн. людей у понад 2 тис. українських сіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.