Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шенгенська віза

rtic.if.ua

Середа, 29 квітня 2015, 09:32

З червня для отримання візи потрібно здати відбитки пальців

шенгенська віза

З 23 червня для отримання шенгенської візи українцям потрібно здати відбитки пальців і цифрову фотографію.

Про це повідомляє Польське радіо.

З 23 червня в шести країнах Східного партнерства (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна) почне діяти візова інформаційна система (ВІС) країн Шенгенської угоди.

ВІС – це централізована база даних, яка підтримує обмін інформацією про короткострокові візи в країнах Шенгенської угоди. У неї вносяться алфавітно-цифрові й біометричні дані заявників: ім'я, громадянство, місце проживання, рід занять, номер паспорта, тип запитуваної візи, місце призначення і тривалість передбачуваної поїздки, кордон країни Шенгенської угоди, яку планується перетинати в першу чергу при поїздці, відбитки всіх пальців обох рук і цифрова фотографія.

Біометричні дані заявників будуть зберігатися в ВІС протягом 59 місяців і використовуватися при обробці всіх наступних звернень за візами протягом цього періоду. Після закінчення 59 місяців заявнику знову доведеться надати біометричні дані.

При першому зверненні за візою заявник зобов'язаний буде особисто з'явитися в консульство для здачі відбитків пальців. Звільняються від необхідності здавати відбитки пальців діти до 12 років, особи, щодо яких зняття відбитків пальців фізично неможливо, члени офіційних делегацій при дипломатичних поїздках.

Відбитки пальців, взяті у заявників на отримання шенгенської візи, не використовуються для виявлення кримінального минулого заявника на батьківщині.

Крім того, до бази відбитків пальців не буде доступу у Інтерполу.

Візи, видані до 23 червня, залишаються дійсними до закінчення терміну їх дії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.