Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Леся Дронь

Середа, 29 квітня 2015, 12:34

Чиновники Садового гальмують з субсидіями

Леся Дронь

Начальник відділу пільг Львівської міськради Леся Дронь не знає, чому вартість бланку на субсидію закладено у новий тариф послуги електропостачання.

Сьогодні, 29 квітня, відбувся брифінг щодо отримання консультацій для житлових субсидій у відділах соціального захисту.

На запитання, чому львів'яни не були проінформовані про закладення вартості бланків та інформаційної кампанії про субсидії у нові тарифи на електропостачання, начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат Львівської міської ради Леся Дронь відповіла, що їй нічого про це невідомо.

Львів'яни вже отримали бланки заяви та декларації для призначення житлової субсидії разом із квитанціями про оплату житлово-комунальних послуг.

У квітні кількість звернень за оформленням субсидій у 3,5 рази більше порівняно з березнем.

«Органам соцзахисту забороняється вимагати від заявників інші документи, крім заяви та декларації. Всі додаткові документи будуть отримані органами соціального захисту у порядку обміну від Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та ін.», – зазначив начальник управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики ЛМР Ігор Кобрин.

Опрацьовано вже понад 11 тис. заяв про призначення субсидії, з них майже 7,5 тис. звернулось з питання оформлення субсидії за новими спрощеними умовами.

У разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги, субсидії будуть призначатися протягом трьох місяців з часу підвищення розміру платежів.

Нагадаємо, що Міненерговугілля спільно з регіональними енергопостачальними компаніями забезпечило виготовлення та доставку бланків на субсидії  разом з інформаційними матеріалами до споживачів, а НКРЕКП включив в тариф на послуги електропостачання компенсації регіональним енергопостачальним компаніям вартості виготовлення бланків та тексту інструкції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.