Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

dt.ua

Понеділок, 18 травня 2015, 12:30

ЄС придумав як зменшити кількість нелегалів

біженці

Нова міграційна стратегія ЄС – збільшення матеріальної допомоги країнам нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

Європейська комісія вирішила виводити з ладу човни, на яких переправляються нелегальні мігранти. Натомість, вона планує збільшити матеріальну допомогу країнам Азії та Африки, звідки біженці масово намагаються потрапити  до Євросоюзу.

Однак з пропозицією про розселення новоприбулих у ЄС – залежно від місцевого рівня ВВП та кількості вже прийнятих – деякі члени європейської комісії не погодилися.

Як повідомив колишній британський міністр, депутат ЄС Тімоті Кіркхоуп, введення таких квот може сприяти виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС.

«Це впливає не тільки на наше ставлення до Європи, а й на наше становище всередині ЄС. Подібне занепокоєння відчувають і ряд інших, у тому числі найважливіших, країн в Європі», - заявив Тімоті Кіркхоуп.

Брати на себе тягар турботи про мігрантів відмовляються також Угорщина, Словаччина та інші східноєвропейські країни.

Торік в ЄС було задоволено 185 тис заявок на надання притулку нелегальним мігрантам. З них 80% – у 6 державах, серед яких лідирували Німеччина і Швеція.

Наразі, для того, щоб пропозиції Брюсселя з міграційної стратегії ЄС вступити в силу, вони мають бути затверджені на зустрічі глав держав та урядів у кінці червня цього року та схвалені всіма 28 членами ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.