Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трудові мігранти

ukranews.com

Вівторок, 19 травня 2015, 11:56

За 2 роки ЄС має розселити 20 тис біженців

трудові мігранти

Євросоюз вирішив прийняти 20 тис біженців, які покинули батьківщину і знаходяться в Йорданії та Туреччині.

Про це повідомляє Euronews.com.

Наразі Брюссель розробив тимчасові квоти на їх розселення по країнах ЄС за наступні 2 роки. Поки що нелегальні мігранти збираються в основному в Італії.

"Ми запропонуємо запустити надзвичайний механізм для організації справедливого розподілу тих, хто шукає притулку, серед країн-членів. Потрібно зняти навантаження з деяких країн-членів на основі критеріїв розподілу", - повідомив єврокомісар з міграції Дімітріс Аврамопулос.

Такими критеріями стануть, зокрема, рівень ВВП, населення і безробіття у країнах, що приймуть біженців. Ними будуть насамперед Німеччина, Франція, Італія та Іспанія.

Утриматися від участі в розселенні біженців вирішили Великобританія, Ірландія і Данія.

За словами першого віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса,  він  допускає можливість репатріації біженців.

"Багато наших громадян не довіряють нашій політиці надання притулку, тому що ми поки зуміли відправити назад дуже обмежена кількість людей. Тому комісія пропонує допомогти нашим прифронтовим державам швидше обробляти заяви осіб, які шукають притулку, брати у них відбитки пальців, перевіряти їхні історії. Якщо вони не мають право на притулок, вони можуть бути відправлені назад", - заявив Франс Тіммерманс.

За оцінкою ООН, з початку 2015 року 60 тис мігрантів з Азії та Африки зробили спробу перетнути Середземне море. Більше 1800 з них потонуло, а це у 20 раз більше, ніж за той же період минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.