Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нелегальні мігранти

dt.ua

Вівторок, 26 травня 2015, 11:35

Минулого року затонуло більше 3,5 тис. нелегальних мігрантів

нелегальні мігранти

Щонайменше 22 тис. мігрантів загинули в морі за останні 15 років, торік ця цифра становила 3,5 тис., а за перший квартал цього року – понад 1,5 тис.

Про це повідомляє Eeuronews.com.

Згідно з офіційною статистикою, у 2014 році до Європи дісталися 280 тис. нелегальних мігрантів, з них 9 з 10 висадилися в Італії чи Греції. Вже в першому кварталі цього року число біженців зросло в 2,5 рази.

Збільшення кількості нелегальних мігрантів, які прагнуть потрапити до Євросоюзу спричинили військові конфлікти на Близькому Сході і в Африці, зростання радикального ісламізму в регіоні і загальне економічне неблагополуччя.

Наприкінці травня європейські політики вкотре зустрічалися в Брюсселі на позачергову зустріч, щоб обговорити можливі заходи щодо нелегальної імміграції. В їхніх планах – європейські квоти щодо розподілу новоприбульців, допомога країнам, що приймають мігрантів, порятунок нелегалів, що гинуть у Середземному морі.

За словами представників Греції, хвиля імміграції до Греції перевищила всі прогнози. Щодня сотні біженців вирушають з Туреччини морем щоб дістатись найближчих грецьких островів.

За перші 4 місяці цього року кількість мігрантів у Греції сягнула двох третин від минулорічної кількості. Якщо погодні умови покращаться, число новоприбульців сягне рекордної позначки.

За статистикою, до Греції сьогодні прибуває майже та сама кількість мігрантів, що й до Італії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.