Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сквер на пл. Св. Юра

dailylviv.com

Четвер, 28 травня 2015, 12:45

У Львові вирішили ліквідувати стоянку на пл. Св.Юра

сквер на пл. Св. Юра

На містобудівній раді погодили нову транспортну концепцію проекту реконструкції пл. св. Юра та розташування пам’ятника митрополиту Шептицькому.

Про це йдеться у підсумках зустрічей робочої групи містобудівної ради.

Відтак 26 травня на містобудівній раді розглянули та прийняли нову транспортну концепцію.

Основна дискусія точилася щодо перекриття вул. Озаркевича. У результаті було вирішено залишити вулицю відкритою, але звузити об’їзну дорогу з 4 до 2 полос.

"Перекриття вулиці Озаркевича і зміна світлофорних об’єктів на площі призведе до необхідності регулювати й інші світлофорні об’єкти на прилеглих вулицях", - йдеться у документі.

Щодо автостоянки біля Собору Св.Юра, то учасники робочої групи вирішили її ліквідувати, натомість її функцію виконуватиме паркінг НУ "Львівська політехніка". А у церковні свята та вихідні дні вулицю будуть перекривати, щоб зробити місце для паркування для вірян, які прибувають на богослужіння, допоки місцева влада не збудує в центральній частині міста підземних паркінгів.

Також на площі планують прокласти нові гілки водопроводу, замінити старі, відремонтувати каналізацію. Перенесення мереж займе 3-4 місяці, залежно від інтенсивності ведення робіт.

Щодо збереження скверу, то робоча група вирішила вирубати аварійні дерева та надали декільком зеленим насадженням статус пам’яток природи.

"Оскільки сквер на площі св. Юра було закладено відомим майстром садово-паркового мистецтва і в ньому збереглися унікальні деревні види, ми не маємо права нищити його", - йдеться у документі.

На містобудівній раді також обговорили можливість курсування на певному відтинку дороги електротранспорту з відповідними акумуляторами, що б дало змогу не використовувати дуги та не розміщувати контактну мережу.

Скільки вартуватиме львів'янам цей варіант проекту, поки невідомо, адже наразі ніякого кошторису немає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.