Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

posydenky.lvivport.com

Понеділок, 1 червня 2015, 09:38

500 медиків роддому на Батальній досі без роботи

У зв’язку з відсутністю ремонту Львівського перинатального центру 500 працівників закладу майже 2 роки перебувають без роботи.

Про це повідомляє ГО "Відродження Львівського перинатального центру".

Львівський перинатальний центр регіонального значення повністю був закритий на реконструкцію у жовтні 2013 року, однак роботи не були проведені в зв’язку з відсутністю коштів.

Як зазначають у ГО, 500 медиків, а також їхні родини до сьогодні залишаються без засобів існування. А пологові відділення інших медичних установ працюють з перенавантаженням.

"У березні Львівська область отримала субвенцію з державного бюджету у розмірі 45 млн.грн., призначену на реконструкцію перинатального центру. Ще в квітні депутати обласної ради обіцяли отримати кінцеву експертизу щодо стану Львівського обласного перинатального центру і оголосити тендер з визначення нового підрядника, бо з попереднім угоду буде розірвана, а у травні цього року відновити будівельні роботи. Жодна з обіцянок не виконана", - зазначають у ГО "Відродження Львівського перинатального центру".

На реалізацію проекту держава мала виділити майже 100 млн. грн (75% потрібної суми), решта (25%) – обласна рада і спонсори.

Проте майже рік центр не отримував державні гроші, відтак роботу з реконструкції швидкими темпами почали в жовтні 2013. Медичний заклад повністю закрили, на час ремонту працівники залишились без роботи, їх перевели на 2/3 зарплати через простій.

"Відкриття оновленого центру планували за рік. Втім, реконструкцію припинили з початку 2014 року, пояснили відсутністю коштів, які мали б виділятися. Обладнання, яке закупили, теж не можуть доставити у Львів через відсутність фінансів", - наголошують у ГО.

Відтак, завтра, 2 червня, о 10.00 год працівники роддому на Батальні пыкетуватимуть Львівську облдержадміністрацію. Медики хочуть дізнатися у посадовців подальшу долю перинатального центру та з'ясувати, куди підуть гроші, виділені на реконструкцію закладу.

Нагадаємо, у березні під час сесії обласної ради голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що продовження будівельних робіт у Львівському перинатальному центрі стартуватиме у травні і для цього буде обрано нового підрядника.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.