Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

7dniv.info

Вівторок, 2 червня 2015, 13:29

Науковців та викладачів ВНЗ можуть звільнити від мобілізації

Верховна Рада

Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон про звільнення від мобілізації викладачів і наукових співробітників.

Сьогодні, 2 червня, Верховна рада прийняла у першому читання законопроект №2620.

За це  рішення проголосували 283 народних депутатів.

Відтак, викладачі вищих навчальних закладів та наукові не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

"Викладачі вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, які мають науково-педагогічне навантаження не менше 0,5 ставки, науковий ступінь та звання (кандидат наук, доктор наук, доцент, професор) та наукові співробітники науково-дослідних інститутів, центрів, лабораторій, закладів,  прирівняних до них, які мають науковий ступінь та звання, здійснюють наукову діяльність та дослідження в прикладній та фундаментальній науці, не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації на особливий період", - йдеться у поясненні до законопроекту.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, призов викладачів та науковців на військову службу під час мобілізації знизить ефективність наукових досліджень в країні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.