Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сихів

Четвер, 4 червня 2015, 11:33

У Сихівському районі хочуть забудувати парк

Сихів

Львів'яни проти забудови парку на вул. Стрийській, де уже вирубали 2 тисячі дерев.

Про це повідомляє ЛОО "Громадянська позиція".

Вчора, 3 червня, в рамках обговорення і реалізації власної програми  розвитку міста "Львів Європейський" активісти ЛОО "Громадянська позиція" зустрілися з жителями Сихівського мікрорайону щодо обговорення ситуації з вирубкою близько 2000 здорових дерев на території, що досі була місцем відпочинку львів'ян.

За словами активістів ЛОО "Громадянська позиція", фірма-забудовник ТзОВ "Квіти Львова плюс" обгородила парканом майбутній будівельний майданчик, який знаходиться на вул. Стрийській у відпочинковій зоні. Дозволу на початок будівництва у неї ще немає, проте є дозвіл на зведення паркану.

"Допоки у владних коридорах відбувається вияснення законності таких дій забудовника, за цим парканом невпинно меншає кількість здорових дерев, кожному з яких не менше 30 років", – йдеться у повідомленні.

З цього приводу на пленарному засіданні Львівської міськради депутат Володимир Гірняк подав депутатський запит до міського голови Андрія Садового та до прокурора  Львівської області провести службове розслідування правомірності отримання дозволу ТзОВ "Квіти Львова плюс" на використання вказаної ділянки під забудову житлового масиву та вирубку зелених насаджень за вказаною адресою.

"Із депутатським зверненням Володимир Гірняк звернувся також і до Сихівської райдержадміністрації Львова з вимогою скасувати виданий нею  "Дозвіл на порушення благоустрою" від 19.03.2015 року, згідно з яким і височіє сьогодні паркан, за яким забудовник намагається приховати від мешканців вирубку дерев", – йдеться у повідомленні.

На вчорашній зустрічі з мешканцями району, на якій був присутній Володимира Гірняк, мешканці разом з активістами "Громадянської позиції" розмалювали паркан слимаками в знак протесту проти забудови парку.

"Я нічого не маю проти забудовника. Але нехай він отримає дозвіл на іншу ділянку і проводить на ній забудову, а парк нехай залишить мешканцям. Ми тут будувати не дамо", – наголосив Володимир Гірняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.