Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

макет "Зеленої зупинки"

Четвер, 4 червня 2015, 13:31

У Львові з'явиться перша "зелена" зупинка

макет "Зеленої зупинки"

Зупинку на вул. Дорошенка у Львові планують перетворити на "зелену" за 20 тис грн.

Сьогодні, 4 червня, у міськраді у рамках конкурсу молодіжних проектів "Lviv Young Progect" презентували ЕКОпроект "Зелена Зупинка".

Наразі ініціативна група, що працює в напрямі "Збереження природи міста" конкурсу молодіжних проектів "Lviv Young Progect" розробляє проект реконструкції зупинки на вул. Дорошенка.

"У процесі роботи над проектом ми вирішили, що найкращим мотиваційним поштовхом для жителів міста у сфері збереження природи буде власний приклад активної дії. Тому наша група створює інноваційний ЕКОпроект в місті – "Зелена Зупинка", – розповідає координатор проектної групи Анастасія Рудич.

Зелена зупинка буде не лише естетичною і декоративна окрасою міста, а й покращуватиме психологічний стан людей. Також тут є і екологічні вигоди – зменшення ефекту теплового острова, захист даху від перегріву в спеку і від холоду взимку, поглинання рослинами з повітря вуглекислого газу і виділення кисню, зменшення пилу й диму в повітрі.

Наразі активісти починають збирати дозволи на будівництво та працюють над технічними моментами.

Архітектор Тарас Загарук вже розробив проект реконструкції зупинки та її 3D-візуалізацію.

"До створення зеленої зупинки ми підійшли з метою здійснення мінімальних витрат. Будувати нову зупинку ми не будемо, а просто укріпимо стару, задня стінка якої, до речі, є розбитою. Старий дах демонтуємо, втановимо додаткові опори, запроектуємо злив зайвої води. Площа даху, на якому розмістяться рослини, складає 7 кв. м. Поверх конструкції вкладається нове перекриття", – зазначають учасники проекту.

За їхніми словами, кошторис проекту складає 20 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.