Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

телебачення

media-bar.info

Четвер, 4 червня 2015, 14:57

Від сьогодні в Україні заборонили російське кіно

телебачення

Сьогодні набував чинності закон про заборону показу російських фільмів і серіалів, що містять пропаганду держави-агресора.

Про це повідомляє Національна рада україни з питань телебачення і радіомовлення.

Згідно з законом "Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України", відтепер заборонено розповсюджувати і демонструвати фільми, що містять популяризацію органів держави-агресора.

"Під заборону розповсюдження і демонстрування потрапляють фільми і серіали, які популяризують або пропагують органи держави-агресора або їхні окремі дії, що створюють позитивний імідж працівників держави-агресора чи працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Заборонена також трансляція фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора", - йдеться у повідомленні.

Заборона поширюється на фільми незалежно від країни походження, якщо вони вироблені після 1 серпня 1991 року. Також заборонено показ фільмів, вироблених після 1 січня 2014 року фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та окремих дій.

Із 4 червня будуть проводитися постійні моніторинги мовлення телеканалів. У разі виявлення порушень Національна рада складатиме акти і передаватиме їх до Державного агентства України з питань кіно.

За порушення закону штрафуватимуть у розмірі 10 мінімальних зарплат за кожен перший випадок такого розповсюдження або демонстрування і в розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.