Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ринок Санта-Барбара

П'ятниця, 5 червня 2015, 10:38

Львів'яни проти перенесення "Санта-Барбари" на вул. Скрипника

ринок Санта-Барбара

Власники ринку "Санта-Барбара" за перенесення торгівлі на вул. Скрипника біля поліклініки, львів'яни та медики – категорично проти.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Це питання з перенесенням ринку «Санта-Барбара» тягнеться вже більше року. Пропонувалося кілька земельних ділянок на вул. Антонича, на вул. Вернадського, але власники ринку хочуть, щоб він був біля поліклініки. Як варіант, розглядалось питання залишити ринок на тому ж місці, де він зараз є, а посередині облаштувати колію, але від цієї пропозиції даний ринок відмовився", - розповіла голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк.

За її словами, проводилися громадські слухання, опитування мешканців 5 будинків. Згідно з отриманими результатами, 75% львів'ян проти облаштування ринку на вул. Скрипника. Також проти перенесення ринку виступив і колектив поліклініки.

"Мешканці хочуть, щоб на вул. Скрипника був громадський простір, щоб були облаштовані місця для їхнього відпочинку, щоб був облаштований дитячий майданчик, бульвар. В районі вул. Скрипника є багато торгових центрів, є ринки, є павільйони та МАФи, де люди купують собі продукти. Тому перенасичувати цей район ринком не доцільно. Також на цій земельній ділянці є багато комунікацій. Якщо облаштовувати ринок, а власники "Сихівської народної торгівлі" хочуть капітальну споруду там будувати, то необхідно виносити ті мережі, а це складно",- повідомила Ірина Маруняк..

Наразі відбуваються обговорення цього питання з керівництвом "Сихівської народної торгівлі", а на наступний тиждень заплановані чергові зустрічі, адже термін оренди земельної ділянки, на якій розташований ринок, закінчується у жовтні 2015 року.

"Даний договір було укладено з Зубрівською сільською радою. Я думаю, що договір оренди цієї земельної ділянки продовжений не буде", - зазначила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, що депутати міськради виділили земельну ділянку на перехресті пр. Червоної Калини – Скрипника для перенесення ринку ТзОВ «Сихівська народна торгівля» з пр. Червоної Калини, 109.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.