Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП "Лев"

ridna.ua

П'ятниця, 5 червня 2015, 11:24

У Львові на базі ЛКП "Лев" створять сучасний ветеринарний центр

ЛКП "Лев"

У Львові на реконструюють приміщення ЛКП "Лев" та планують створити одну з найкращих ветеринарних лікарень міста.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У приміщеннях ЛКП "Лев" розпочали проведення масштабних ремонтних робіт. Відтак, тут повністю замінили дах, зараз розпочали демонтаж вольєрів та підлоги й кардинально оновлюють карантинні приміщення. Завершити ремонтні роботи планують до кінця літа.

"Карантин – це наше найважливіше приміщення, яке, однак, завжди було в найгіршому стані. Це місце перетримки собак, які потрапляють до нас із вулиці та повинні пройти інкубаційний період, під час якого можуть проявитись ті чи інші захворювання. Там навіть немає каналізації. Зараз ми це все кардинально змінюємо", - підкреслив директор ЛКП "Лев" Олег Мацех.

Станом на сьогодні, тут повністю замінили дах та почали демонтаж старих вольєрів, які стоять уже 50 років. У рамках проведення кардинальних ремонтних робіт, почали прорубувати двері.

Паралельно розпочинають ремонт в лікарні, де зараз розміщується ветеринарно-стерилізаційний центр. Тут планують зробити одну з найкращих лікарень Львова як за обладнанням, так і за фаховим рівнем лікарів. Спеціалізуватимуться, у першу чергу, на стерилізації.

"Намагатимемось, щоб це була найдешевша, найшвидша та найякісніша стерилізація у місті. Центр працюватиме як у напрямку безпритульних тварин, що є його основною функцією, а налагодить роботу з домашніми тваринами. Однак, усі ці процеси буде чітко розділено. Для центру ті мешканці, які будуть тут стерилізувати чи лікувати своїх домашніх тварин, будуть додатковою мотивацією, адже усі кошти, які вони тут залишать, підуть на допомогу безпритульним тваринам", – розповідає Олег Мацех.

Роботи проводять в рамках проекту S.O.S., за співфінансування міськради та  благодійних пожертв ініціативних мешканців. Зокрема, другим траншем від S.O.S. буде виділено до 25 тис євро.

Окрім того, останньою ухвалою сесії міськради було збільшено статутний фонд підприємства до 773 тис грн. Ці кошти будуть призначені для виконання різних додаткових робіт: для встановлення вентиляції, ремонт паркану, проведення благоустрою території, будівництва додаткових вольєрів, кількість яких планується збільшити до 10, розробки бази для реєстрації тварин у Львові, закупівлі жетонів тощо.

Нагадаємо, Львівська міськрада прийняла програму гуманного регулювання чисельності тварин, основним виконавцем якої є ЛКП "Лев".

Також на вул. Т. Шевченка, 366-а у Львові збудують муніципальний притулок для безпритульних тварин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.