Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

євро

tsn.ua

П'ятниця, 5 червня 2015, 18:13

Греція повинна виплатити МВФ 1,5 млрд євро боргу

євро

Міжнародний валютний фонд дозволив Греції відтермінувати виплату боргів у червні.

Про це повідомляє Euronews.com

Замість того, щоб перераховувати чотири окремі платежі протягом місяця, Афіни зможуть їх об‘єднати і виплатити усю суму 30 червня. Це дає грецькому урядові час на додаткові переговори із кредиторами.

"Рішення трійки кредиторів матиме значний вплив на кожну країну ЄС, але, звичайно, ці держави також висловлюють свою думку. З одного боку, є грецькі партнери на переговорах, з іншого – Єврогрупа повинна ухвалити рішення на рівні міністрів фінансів, і, звичайно, результати мають затвердити уряди. Ми – посередині цього процесу і повинні трохи почекати", – заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс у фінансових проблемах країни звинуватив її кредиторів.

"Ця криза ліквідності політично створена нашими кредиторами, щоб затягнути нас у постійну інфляційно-боргову кризу. Різні уряди у цій країні додавали нові борги до вже наявних боргів на умовах заходів жорсткої економії. Це зменшувало доходи, з яких потрібно було оплатити ці борги", - заявив Яніс Варуфакіс.

Нагадаємо, Греція повинна була виплатити 300 млн євро до 5 червня. Відстрочення і об‘єднання платежів означатиме, що до 30 червня Афіни мають переказати вже 1,5 млрд євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.