Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці з Африки

polradio.pl

Понеділок, 8 червня 2015, 14:36

До Італії продовжують прибувати біженці з Африки

біженці з Африки

У неділю на береги Італії висадилися 2400 нелегальних мігрантів. 

Про це повідомдяє Euronews.com.

Загалом 6000 біженців прибули цими вихідними. У суботу біля Лівії кораблі країн ЄС врятували 3500 людей, яких також доправили до портів Сицилії.

Командування одного з британських кораблів повідомило, що близько півмільйона людей чекають на узбережжі Лівії у спробах нелегально перетнути Середземне море. 

Єврокомісія закликає країни ЄС розділити тягар з Італією і надати частині біженців притулок. Однак країнам легше взяти участь в рятувальних операціях, ніж забрати нелегалів до себе.

"Британці не залишаться байдужими, бо ми маємо совість. Але, передусім, ми маємо зробити більше, щоб люди не тікали зі своїх країн", – заявив прем'єр-міністр великобританії Девід Камерон.

Наразі у таборах тимчасового притулку перебувають 84 тисячі нелегалів. 40% з них скупчилися на Сицилії та в центрах для біженців навколо Рима.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.