Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медична допомога

volynpost.com

Четвер, 11 червня 2015, 15:08

У Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

медична допомога

На базі 5 міської клінічної поліклініки на вул. Любінській, 94 у Львові створили нову амбулаторію сімейної медицини.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, ще 9 тис. мешканців Залізничного та Франківського районів міста відтепер зможуть отримати якісну первинну медичну допомогу у свого сімейного лікаря неподалік від дому.

«Тут, у цій амбулаторії, зможе обслуговуватись 9 тис львів’ян, які живуть поруч. З точки зору міста, зроблені серйозні інвестиції – це 950 тис грн. Повністю зроблено ремонт, облаштування. Такі невеликі амбулаторії мають велику перспективу. І ми кожного кварталу будемо старатись відкривати нову амбулаторію», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Незабаром ще одна амбулаторія може з’явитись у іншому мікрорайоні міста.

«У нас є приміщення, де ми хочемо робити для дітей Центр денного перебування. Думаю, в рамках цього приміщення можна виділити 100-150 м кв для амбулаторії», - додав Андрій Садовий.

До останнього часу у центрі первинної медичної допомоги поліклініки працювало 5 відділень загальної практики – сімейної медицини та 2 амбулаторії сімейної медицини. Тепер відкрили третю амбулаторію сімейної медицини на вул. Любінській, 94.

Роботи з реконструкції приміщення амбулаторії завершені у травні 2015 року, на виконання яких з бюджету міста було використано 816 391,69 грн. Для облаштування амбулаторії також було використано 35 тис. грн. з міського бюджету та 102,040 тис. грн. позабюджетних коштів.

Загалом, в амбулаторії на вул. Любінській, 94 будуть працювати 7 сімейних лікарів, 9 медичних сестер ЗПСМ, медичні сестри процедурного кабінету і кабінету щеплень.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.