Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

закордонний паспорт

tsn.ua

П'ятниця, 12 червня 2015, 15:36

За втрату закордонного паспора потрібно сплатити 73 грн

закордонний паспорт

У Львівській міграційній службі розповіли, що робити у разі втрати закордонного поспорта.

Про це повідомляє Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

"Варто з українським паспортом прийти в міграційну службу, написати там заяву про причини втрати. Протягом календарного місяця інформація про ваш втрачений паспорт буде внесена до баз міграційної та прикордонної служб України і паспорт вважатиметься анульованим", - йдеться у повідомленні.

Водночас, щоб не чекати 30 календарних днів, можна одразу здати документи на виготовлення нового паспорта. Якщо ж документ викрадено, до заяви про причину втрати, необхідно додати довідку з міліції про викрадення паспорта.

Відтак, для отримання нового закордонного паспорта потрібно:

- звернутись у міграційний підрозділ із заявою довільної форми, де вказано причини втрати (у разі викрадення – довідка з міліції);

- пред’явити паспорт громадянина України;

- сплатити квитанції за виготовлення нового паспорта на заміну втраченого.

Вартість закордонного паспорта, що містить біометричні дані за 20 робочих днів: державне мито – 170 грн. (дітьми не сплачується); вартість бланку паспорта – 304 грн. 32 коп.; вартість адміністративної послуги – 87 грн. 15 коп.

Вартість закордонного паспорта, що містить біометричні дані за 7 робочих днів: державне мито – 340 грн. (дітьми не сплачується); вартість бланку паспорта – 304 грн. 32 коп.; вартість адміністративної послуги – 174 грн. 30 коп.

Вартість закордонного паспорта, що не містить біометричних даних за 20 робочих днів: державне мито – 170 грн. (дітьми не сплачується); вартість бланку паспорта – 238 грн. 32 коп.; вартість адміністративної послуги – 87 грн. 15 коп.

Вартість закордонного паспорта, що не містить біометричних даних за 7 робочих днів: державне мито – 340 грн. (дітьми не сплачується); вартість бланку паспорта – 238 грн. 32 коп.; вартість адміністративної послуги – 174 грн. 30 коп.

У разі втрати закордонного паспорта сплачується адміністративна послуга у розмірі 73 грн.32 коп.

"Державою передбачена можливість мати два (але не більше) паспорти для виїзду за кордон, для тих, хто має таку необхідність. При виготовленні другого закордонного паспорта варто заявити про своє бажання мати два паспорти і сплатити за послугу з внесення відомостей про залишення другого паспорта громадянина України для виїзду за кордон", - йдеться у повідомленні.

Відтак у разі регламентного виготовлення паспорта за 20 робочих днів доведеться сплатити 60 грн. 17 коп., а у разі оперативного виготовлення за 7 робочих днів – 120 грн. 34 коп.

Нагадаємо, з 1 квітня закордонний паспорт можна оформити від народження, відтак дані про дітей не вводяться.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.