Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прикордонники

firtka.if.ua

Понеділок, 15 червня 2015, 13:15

У вересні прикордонні пункти України підключать до Інтерполу

прикордонники

У вересні Україна має підключити 49 прикордонних пунктів пропуску до системи Інтерполу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на церемонії передачі Держприкордонслужбі від Європейського Союзу технічних засобів охорони кордонів, ключовою для отримання безвізового режиму з ЄС є безпека українських кордонів.

"Завданням Держприкордонслужби є забезпечити всі технічні варіанти і рішення для того, щоб безвізовий режим став реальністю вже в 2016 році. До завдань Державної прикордонної служби входить уніфікація наших електронних систем контролю з системами Інтерполу для того, щоб дати можливість на основних пунктах пропуску вже в вересні місяці перевіряти по базах даних будь-якого громадянина, який перетинає державний кордон України на предмет того, чи він є в розшуку Інтерполу, чи немає", - повідомив Арсеній Яценюк.

За його словами, у вересні повинно бути підключено до системи контролю Інтерполу 49 пунктів пропуску.

"За цих кілька місяців нами побудовано вже сотні кілометрів протитанкових ровів, 50 веж, близько 400 км контрольно-слідувальних смуг. Далі Україна будує якісний модернізований кордон, який дасть можливість тримати контроль над українсько-російським кордоном, забезпечувати територіальну цілісність і незалежність України", - зазначив Арсеній Яценюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.