Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАТО

patrioty.org.ua

Вівторок, 16 червня 2015, 10:32

Литва та Польща розмістять 5 тис військових США

НАТО

Литва та Польща чекають на важку зброю та військових зі США.

Про це повідомляє Euronews.com.

Литва підтвердила, що веде перемовини з Пентагоном про розміщення на своїй території важкого озброєння зі США. У такий спосіб НАТО хоче посилити безпеку в регіоні у відповідь на агресію Росії в Криму та на Донбасі.

"Я сказав би, що у нашому регіоні – ризики найвищі. Тому, гадаю, що увага НАТО та його керівництва, не лише на словах, а й у діях та у планах на найближче майбутнє – це позитивний сигнал для Литви та для безпеки нашого народу", – заявив прем‘єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс.

Аналітики припускають, що відповідне рішення США ухвалять до саміту міністрів оборони НАТО, що пройде у Брюсселі 24 червня. Принаймні, у Варшаві заявили, що остаточно все вирішиться найближчим часом.

Йдеться про розміщення техніки та близько 5 тисяч військових у Латвії, Литві, Естонії, Польщі, Угорщині, Румунії та Болгарії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.