Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

uainfo.org

Середа, 17 червня 2015, 09:21

Греція може покинути Єврозону

Євросоюз

Якщо Греція не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

Про це повідомляє Euronews.com.

На тлі дедалі сильнішої напруженості в питанні про грецький борг канцлер Австрії Вернер Файман виступає проти виходу Греції з єврозони.

"Угоди слід добиватися, суворо дотримуючись встановлених критеріїв. Нам необхідний довгостроковий план, що враховує ці критерії і який дасть сигнал всім інвесторам – в Греції через рік все ще залишиться євро", – сказав Вернер Файман.

Однак грецький прем‘єр Алексіс Ципрас знову підтвердив, що не погодиться на ті вимоги кредиторів, які він вважає політично мотивованими:

"Я впевнений, що ми виходимо на фінішну пряму. Можна сказати, що тільки зараз справжні переговори і починаються. Зараз буде дана оцінка можливостей і рішучості грецького уряду, його відданості своїй меті. Ця мета – знайти справедливе рішення", - повідомив Алексіс Ципрас.

У Брюсселі вважають, що в Афін тільки два варіанти: або повністю прийняти вимоги кредиторів, або оголосити дефолт і вийти з єврозони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.