Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бланки субсидій

4vlada.com

Середа, 17 червня 2015, 14:59

Субсидії отримали уже 500 тисяч сімей

бланки субсидій

Субсидії на житлово-комунальні послуги за новою системою отримують 500 тисяч українських сімей.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кількість звернень до місцевих органів влади за отриманням субсидій за житлово-комунальні послуги за новою системою станом на 17 червня становить вже 1 млн, з них 500 тисяч сімей уже надали субсидії.

Як повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко на засіданні уряду в середу, решта 500 тис. звернень перебувають у роботі і в найближчі два-три тижні будуть розглянуті.

"Якщо в перші три тижні у нас було 30-40 тис. призначень субсидій щотижня, то за минулий тиждень ми призначили близько 140 тис. субсидій. Люди почали робити менше помилок при заповненні декларацій і заяв. Крім того, місцеві органи влади почали більше використовувати переваги реформованої системи субсидій і надавати більш якісні послуги", - сказав Павло Розенко.

Сім'ї, які раніше отримували субсидії, але наразі переплачують за житлово-комунальні послуги у зв'язку з переходом на нову систему субсидування, після завершення автоматичного оформлення субсидій отримають компенсацію.

"Якщо зараз ви переплачуєте – це буде компенсовано в наступних розрахунках квитанцій. Перерахунок сум платежів буде здійснено за весь період з 1 квітня 2015 року", - наголосив міністр.

Як очікують у Мінсоцполітики до кінця літа субсидії отримуватимуть 2,2 млн осіб: 1,1 млн осіб, які раніше вже отримували субсидії і 1,1 млн нових сімей.

Нагадаємо, уряд планує спростити процедуру отримання субсидій на житлово-комунальні послуги для населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.