Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Угорщина

tyzhden.ua

Четвер, 18 червня 2015, 09:29

Угорщина планує відгородитися від біженців стіною на кордоні

Угорщина

Угорщина планує побудувати на кордоні з Сербією огорожу, щоб відгородитися від нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.com.

Стіна, заввишки у 4 м, повинна зупинити або, принаймні, обмежити потік нелегальних мігрантів, як струмують до Європи з Близького Сходу через Балкани.

Угорські представники кажуть, що біженці з інших країн часто перетинають кордон не у пунктах перетину, а рухаються навпростець через ліс чи поле. Кордон між двома країнами простягається на майже 200 км.

"Уряд вирішив дати інструкцію Міністерству внутрішніх справ розпочати підготовку до фізичного відмежування Угорщини від Сербії. Кордон становить 175 км. Уздовж цього відрізку буде збудовано 4-метрову огорожу", - розповідає міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

На півдні, окрім Сербії, Угорщина має кордони з Румунією та Хорватією. Сербія не входить до Євросоюзу, а Хорватія та Румунія, хоча і належать до нього, але їх не включено до Шенгенської угоди. Між країнами-членами тієї угоди практично не існує кордонів і відсутній паспортний контроль.

До Сербії прибуває істотна кількість біженців з зон конфлікту на Близькому Сході, зокрема, з Сирії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.