Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

korrespondent.net

Четвер, 18 червня 2015, 12:30

В Україні стартувала 6 хвиля мобілізації

мобілізація

Мобілізації, у першу чергу, підлягатимуть розвідники, танкісти, артилеристи та фахівці радіоелектронної боротьби.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

Сьогодні, 18 червня, стартувала завершальна 6 хвиля часткової мобілізації, яка триватиме 60 днів.

У Генштабі ЗСУ відзначили, що принципових відмінностей від попередньої хвилі не буде. Наразі не відомо, скільки людей буде призвано в рамках шостої хвилі. Згідно з прогнозом військового прокурора Анатолія Матіоса їх кількість становитиме 50 тисяч чоловік.

Офіцерський склад буде направлено для відповідної підготовки у військові навчальні заклади. Кваліфіковані солдати, сержанти будуть направлені в навчальні центри. Інші військовослужбовці будуть проходити підготовку в навчальних центрах і на військових полігонах.

Жоден військовозобов'язаний без проходження повного циклу підготовки не буде допущений до виконання завдань за призначенням.

У ході спланованих черг часткової мобілізації в армію можуть бути покликані жінки. Однак, порівняно із закликом чоловіків, існує певна різниця. Граничний вік перебування в запасі громадян жіночої статі становить 50 років, в той час, як для чоловіків – 60 років

При будь-яких умовах військовослужбовці, призвані на строкову військову службу, використовуватися в межах АТО не будуть.

Нагадаємо, 10 квітня в Україні розпочалася п’ята хвиля часткової мобілізації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.