Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вулиця Леся Курбаса

Середа, 24 червня 2015, 15:29

Вул. Леся Курбаса у Львові перетворили на пішохідну зону

вулиця Леся Курбаса

Завершився ремонт на вул. Леся Курбаса –  відтепер це пішохідна зона, рух транспорту заборонено.  

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Внаслідок ремонту вулиці старе асфальтне покриття замінили на штучну бруківку. За кошти спонсорів влаштовано підсвітку, вуличні меблі та велостійки, за кошти громадськості придбано зелені насадження. Вартість ремонтних робіт, які виконало ПП «Гарантспецбуд», складає 500 тис. грн. Ці кошти виділили з бюджету міської ради.

«Вулиця замощена римським каменем, який комфортний для пішоходів, адже немає фаски, тобто плитки щільно прилягають і є найкомфортнішими для пішоходів», - розповів радник міського голови з питань влаштування велоінфраструктури Олег Шмід.

На вулиці висаджено 6 дерев катальпа, раніше зелених насаджень тут не було. Довкола дерев встановлено декоративну підсвітку. Поставили решітки на лунки цих дерев, щоб затримувати землю і камінці, і запобігти їх затоптуванню. Освітлення і решітки були профінансовані рестораном «Прага».

Також встановлено вуличні меблі виробництва турецької компанії «Ефе-бетон», яка має завод у Львові, зокрема, лавки, куби та вази для квітів. За кошти громадськості закуплені дерева і кущі, а за кошти підприємця – встановлено велосипедні стійки.

Передбачено можливість паркування транспортних засобів на краю вулиці зі сторони вул. Тиктора.

Нагадаємо, 13 лютого цього року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив створення пішохідної зони на вул. Леся Курбаса. Перед тим рішення про створення пішохідної зони в межах вул. Леся Курбаса ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Роботи з перетворення вул. Курбаса на пішохідну зону розпочали 19 березня, за попередніми підрахунками, ремонт повинен був тривати не більше місяця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.