Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

податкова

uk.wikipedia.org

Четвер, 25 червня 2015, 11:53

В Україні зменшиться кількість податківців

податкова

Презентовано проект реформи Державної фіскальної служби.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

У Мінфіні відбулася презентація проекту реформи Державної Фіскальної Служби. Реформа проводиться для покращення боротьби з податковими ямами, а також зменшення тиску на платників податків – як громадян, так і бізнесу.

«Реформа ДФС передбачає, перш за все, створення справедливої, чесної, прозорої податкової та митної систем, що дозволять забезпечити стабільність, передбачуваність та  рівний підхід до бізнесу. Внаслідок реструктуризації ДФС ми отримаємо збільшення надходжень до держбюджету, підвищення якості послуг фіскальної служби для платників податків та зміну податкової культури в нашій країні в цілому», - повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

Зокрема, в рамках реформи ДФС урядом підготовлено план інституційної реструктуризації ДФС, що дозволять завершити повну структурну перебудову ДФС до кінця 2016 року.

«Ми сподіваємося, що цей план реформування ДФС матиме значну підтримку суспільства, адже кожен громадянин і кожне підприємство хоче бути впевненим, що до них ставляться чесно, прозоро, що вони платять справедливий обсяг податків, та в свою чергу отримують справедливу підтримку з боку держави», - зазначила Наталія Яресько.

Ключові зміни, які передбачає реформа ДФС:

- зменшення кількості співробітників ДФС та підвищення використання IT-систем, що дозволить мінімізувати вплив людського фактору, знизить можливості для корупції та зменшить тиск на платників податків;

- об’єднання ключових сервісів ДФС – податкових та митних систем оцінки ризику, функцій податкового та митного аудиту, бухгалтерій та ІТ-систем;

- демілітаризація податкової поліції, що дозволить наблизити Україну до європейських стандартів роботи;

- підвищення прозорості та відкритості у роботі ДФС, що забезпечить можливість для відбудови довіри до ДФС та змінить саму культуру сплати податків в Україні;

- створення системи стримувань та противаг – запровадження перехресного контролю всередині організації, забезпечення внутрішнього аудиту та нагляду за роботою ДФС з боку зовнішніх експертів.

Нагадаємо, запровадження нової податкової системи в України планують розпочати з 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.