Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

volynnews.com

П'ятниця, 26 червня 2015, 17:07

У Золочівському районі найдорожча оренда землі на Львівщині

земельна ділянка

На Львівщині під час земельного аукціону вартість річної оренди ділянки у Золочівському районі зросла в 7 разів.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

На земельному аукціоні, що відьувся у Львові 19 червня, було продано право оренди 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 133,3 гектара. Стартовий розмір річної орендної плати цих ділянок становив 169,4 тис. грн, в результаті торгів ціна оренди зросла більше ніж втричі – до 766 тис. грн.

Найбільша динаміка вартості була зафіксована на земельну ділянку, що розташована на території Словітської сільської ради Золочівського району. Під час аукціону вартість її річної оренди зросла в 7 разів (з 27 до 200 тис. грн). 

За результатами земельного аукціону, переможці уклали договори оренди 6 земельних ділянок на 14 років. Всього, за період оренди цих земельних ділянок, до місцевих бюджетів повинно надійти понад 13 млн. грн, що на 10 млн. грн більше від «стандартної» орендної плати.

«Від початку 2015 року це вже 4 земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. За результатами цих аукціонів спостерігаємо динаміку збільшення зацікавленості потенційних покупців готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини. В результаті маємо здорову, добросовісну конкуренцію, що при фаховій підготовці аукціонів обертається значними додатковими надходженнями до державного та місцевих бюджетів»,- відзначив в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Львівській області Степан Ярмус.

Наступні земельні торги заплановано провести у серпні цього року.

Нагадаємо, начальника ГУ Держземагентства Львівщини Степана Ярмуса звільнили з посади та призначили заступником керівника Держгеокадастру у зв'язку з реорганізацією земельного агентства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.