Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

газ

ukranews.com

Середа, 1 липня 2015, 10:04

З 1 липня Україна не купуватиме газ в Росії

газ

З 1 липня «Нафтогаз» зупиняє закупівлю газу у Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сьогодні українська компанія «Нафтогаз» зупиняє закупівлю газу у російського «Газпрому» до узгодження умов постачання.

«У зв’язку з тим, що 30 червня 2015 року завершується термін дії додаткової угоди між НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром», а умови подальшого постачання російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні під час тристоронніх переговорів у Відні, «Нафтогаз» зупиняє закупівлю газу у російської компанії. Транспортування газу територією України для європейських клієнтів «Газпрому» продовжуватиметься у повному обсязі згідно з контрактними умовами», – повідомили у «Нафтогазі».

Як повідомили у компанії, важливою умовою відновлення закупівлі російського газу є узгодження тимчасової позиції щодо спірних пунктів контракту між «Нафтогазом» та «Газпромом» на термін щонайменше до завершення 1 кварталу 2016 року.

«На жаль, російська сторона наразі не підтримала цю пропозицію та відмовилася від підписання тристороннього урядового протоколу», – додали в «Нафтогазі».

30 червня у столиці Австрії Відні відбувся черговий раунд переговорів про постачання газу між Україною, Євросоюзом та Росією.

Після завершення 31 березня чинності так званого «зимового» пакету Україна і Росія за посередництва Єврокомісії ведуть переговори про умови продовження постачання газу. Ці поставки важливі для наповнення підземних сховищ газу, розташованих на заході України. Саме ці сховища гарантують стабільність постачання палива європейським споживачам у зимовий період.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.