Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

алкоголь

yalta.ura-inform.com

Середа, 1 липня 2015, 12:46

З 1 липня вводяться нові акцизи на алкоголь і сигарети

алкоголь

В Україні з 1 липня діють нові акцизи на алкоголь і сигарети.

Про це повідомляє РБК-Україна.

В Україні з 1 липня запроваджують акцизні марки нового зразка на алкогольні та тютюнові вироби. Відповідну постанову №296 було прийнято Кабінетом міністрів України 14 травня 2015

Відтак, нові акцизи на алкоголь і сигарети вводяться на продукцію як українського, так і імпортного виробництва. При цьому Державна фіскальна служба повинна була до 25 червня забезпечити виробництво акцизних марок нового зразка, а також їх продаж у встановленому порядку.

Відзначимо, в середині червня Міністерство фінансів України також виступило з ініціативою підвищити роздрібні ціни на алкогольні напої на 25-35%. У Мінфіні пояснили, що дані кроки робляться через те, що мінімальні ціни на алкоголь, затверджені ще влітку 2014, стали нижче його собівартості і таким чином зростає ризик збільшення виробництва контрафактної продукції.

Нагадаємо, з 1 липня до алкогольних напоїв належать продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 % (а не 1,2%, як раніше) об'ємних одиниць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.