Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Ратуша

Четвер, 2 липня 2015, 13:21

У жовтні стартує будівництво житла для львів’ян-учасників АТО

Ратуша

У Львові будівництво житла учасникам АТО розпочнеться у жовтні, його контролюватиме робоча комісія.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 Як зазначив директор ЛКП «Рембуд» Віктор Писаренко, підприємство, яке зводитиме  будинки учасникам АТО, має намір щомісяця звітувати за витрачені кошти робочій комісії з контролю за будівництвом житла для учасників АТО та членів сімей загиблих, а також активно залучати учасників АТО до процесу будівництва.

Підприємство має збудувати 4 будинки на виділеній містом земельній ділянці. Будівництво першого будинку, за словами директора ЛКП «Рембуд», розпочнуть в середині жовтня.

За умов, що не виникне проблем із тендером на визначення підрядника, уже в травні реально буде вивести будинок в експлуатацію. Головна проблема тут – фінансування.

«Воно повинне бути ритмічне, бо якщо будуть розриви, то про жодні введення в експлуатацію у вказаний термін говорити буде неможливо. Поки що з 5 мільйонів, які передбачалися, нам виділено 238 тисяч. Це був перший транш за оплату проектних робіт та видачу умов, певну суму було виплачено за винесення меж ділянки», – зазначає Віктор Писаренко.

Перший будинок планують збудувати на 53 квартири. Приблизний обсяг вартості робіт – 32-34 млн грн. при стабільному курсу долара та незмінності цін на будматеріали й енергоносії.

«На сесію, яка відбудеться наприкінці липня, плануємо винести питання додаткового фінансування, у розмірі 7-8 млн грн. Але остаточні цифри можна буде називати, коли буде готова проектно-кошторисна документація. Поки що це орієнтовні цифри, які нам подали всі комунальні підприємства, ї їх також уточнюватимуть на стадії проектування. Щодо загального будівництва, то це питання буде вирішуватись іншим чином, бо поки цих грошей в міському бюджеті немає», – додав Віктор Писаренко.

Підрядника для виконання робіт визначатимуть на відкритому після того, як проектно-кошторисна документація пройде експертизу. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.