Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Порошенко і Коморовський

Четвер, 2 липня 2015, 21:24

Порошенко у Львові привітав Президента Польщі зі званням почесного доктора ЛНУ Франка

Порошенко і Коморовський

У Львові відбулось урочисте засідання Вченої ради Львівського національного університету ім. Івана Франка з нагоди вручення диплому "Doctor Honoris Causa" Президенту Республіки Польща Броніславу Коморовському.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 2 липня, відбулось урочисте засідання Вченої ради ЛНУ ім. Франка, на якому польський Президент Броніслав Коморовський отримав звання почесного доктора.

"За особистий внесок українсько-польських відносин, організацію міжнародної підтримки інтеграційних процесів України в Європі, за сприяння польсько-українських відносин у галузях науки, культури та освіти, - ми проголошуємо Броніслава Коморовського почесним доктором "Doctor Honoris Causa" ЛНУ ім. Івана Франка", - зазначив ректор ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Мельник.

На засіданні були присутні Президент України Петро Порошенко, Надзвичайний і Повноважний посол України в Польщі Андрій Дещиця, голова Львівської ОДА Олег Синютка та міський голова Андрій Садовий.

"Броніслав Коморовський - людина, яка зробила величезний внесок в розвиток українсько-польських відносин. Польща була і залишається потужним адвокатом України в Європейському Союзі. 24 години на добу Президент Броніслав Коморовський робить все можливе, аби наблизити дату підписання асоціації з ЄС", - розповів Президент Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко вніс подання щодо заборони носіння балаклав.

Також зазначимо, що у лютому цього року Львівський національний університет ім. І.Франка вирішив присвоїти Броніславу Коморовському почесне звання "Doctor Honoris Causa Львівського національного університету імені Івана Франка".

24 травня відбулися вибори Президента Польщі, на яких перемогу здобув кандидат від опозиційної партії "Право і Справедливість" Анджей Дуда. Згідно з даними ЦВК, за кандидатуру Дуди проголосували 51,55% поляків. Коморовського підтримали 48,45% виборців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.