Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

проспект Чорновола

Понеділок, 6 липня 2015, 18:10

У Львові на перехресті вул. Липинського – пр.Чорновола впровадили нову схему організації дорожнього руху

проспект Чорновола

Дорожній рух на транспортному кільці, що на перехресті вул. Липинського – Чорновола, організували за системою раундебаут.

Про це стало відомо сьогодні, 6 липня, на брифінгу щодо нової організації дорожнього руху на кільці, що на перехресті вул. Липинського – Чорновола, за системою раундебаут.

У Львові на кільцевому перехресті Чорновола-Липинського вперше в Україні застосовували організацію дорожнього руху, відому в країнах ЄС і Північної Америки як «раундебаут».

За словами начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктора Щира, експеримент триватиме 3 місяці. При позитивних результатах досвід переноситимуть і на інші кільцеві перехрестя.

На проект витрачено 65 тис. грн.

«Організація руху за схемою «раундебаут» має низку доведених переваг. Серед них – вища безпека руху, оскільки водій позбувається правила змінювати смугу на перехресті та уникає небезпечного маневру перебудови, краща зрозумілість проходження перехрестя, адже з’являється певна чітка траєкторія, більша пропускна здатність – активність тут збільшується на кожному рукаві почергово, а також логічна циклічність проходження потоків», – розповідає радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.