Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Петро Буряк

tsn.ua

Вівторок, 7 липня 2015, 18:27

Міністр науки та освіти ініціював приєднання ЛДФА до ЛНУ Франка через корупцію

Петро Буряк

Сергій Квіт вбачає колективну змову у викладацькому корпусі ЛДФА, через що запропонував уряду приєднати академію до ЛНУ ім. І. Франка

Сьогодні, 7 липня, міністр освіти і науки України Сергій Квіт відвідав Львівське Вище професійне училище ресторанного сервісу і туризму.

Міністр розповів, що під час виборів на посаду ректора Львівської державної фінансової академії, оргкомітет, який задіяний у процедурі виборів, запевняв, що на Петра Буряка, який звинувачується у хабарництві, вчинено наклеп.

«Під час виборів члени оргкомітету в один голос сказали, що Петро Буряк – це кришталево чиста людина, що проти нього влаштували провокацію і проводити вибори необхідно обов'язково, я з цим погодився і вони його обрали. Потім всім стало відомо, що Буряк ховав під ванною золото. Після цього я зрозумів, що там нема з ким говорити, все це означає, що там був елемент колективної змови, тому що про це мали знати інші співробітники академії. Тому я запропонував уряду приєднати фінансову академію до Львівського національного університету ім. І. Франка. Ми вже прийняли таке рішення. Наразі там вже є виконувач обов'язків. Для студентів цієї академії буде краще, якщо вони отримають дипломи у системі освіти ЛНУ».

Нагадаємо, що 17 березня ректором Львівської державної фінансової академії був обраний Петро Буряк, який напередодні був затриманий за підозрою в отриманні хабара.

Також у червні студенти Львівської фінансової академії пікетували проти приднання вишу до ЛНУ ім. Івана Франка. Викладачі ЛДФА також звернулися до високопосадовців з проханням припинити реорганізацію навчального закладу.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.